home
het verhaal
wie is wie

NBD|Biblion recensie

Als de ouders van Lot op wereldreis gaan, mag Lot niet mee, omdat ze gewoon naar school moet. Lot gaat wonen bij Itto in Pension Kat in een klein dorpje, waar haar nieuwe vriendin Heleen haar het geheimzinnige leegstaande landhuis laat zien dat lang geleden in het bezit was van de gehate adellijke familie Ce Triest de Temperdu. Een barones met dezelfde naam komt in het pension logeren en al snel hebben de meiden in de gaten dat er geheimzinnige dingen gebeuren in het kasteel. Voor ze het weten zijn ook zij opgesloten samen met de kinderen van de archeologieclub Subterra.

Dit schrijfdebuut van de illustrator met kinderboeken als specialisme is een spannend leesboek voor jongens en voor meisjes boordevol fantasie met paginagrote zeer sfeervolle zwart-witillustraties. De levendige schrijfstijl en het veelvuldig gebruik van bijvoeglijke naamwoorden maken de omgeving bijna zichtbaar.
Ook de fantasievolle namen en de dialogen met beeldende spreektaal en gangbare uitroepen maken het verhaal meeslepend en herkenbaar. Overzichtelijke bladspiegel en prettig leesbare letter.

Meisjes zullen extra genieten van de heldhaftige rol die Lot en Heleen spelen in het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

NBD|Biblion recensie, G.J. Jolink